poniedziałek, 31 października 2011

Zupa dyniowa


Dzisiaj wieczorem, niektórzy z nas będą obchodzić kontrowersyjne święto Halloween.
Dla dzieciaków to świetny sposób na zabawę, a dla mnie
dobry sposób na wykorzystanie jednego z halloween'owych gadżetów - DYNI.
 Wtedy gdy inni poprzebierani za wiedźmy, duchy, kościotrupy i inne strachy będę chodzić po domach w poszukiwaniu łakoci, ja wolę oddać się przyjemności jedzenia imbirowej zupy dyniowej.


Sam sposób przygotowania zupy jest bardzo prosty gdyż najpierw  przygotowujemy warzywny wywar jak do każdej zupy. Następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę dynię i zostawiamy na lekkim ogniu na około 20 minut. Po doprawieniu przyprawami, miksujemy całość blenderem i dodajemy śmietanę. Fajną sprawą jest udekorowanie zupy podgrzanymi na patelni pestkami dyni lub słonecznika. 


 pinterest.com

Smacznego i upiornego wieczoru!
Bisou bisou! 

1 komentarze:

Rosalie Jones pisze...

Mmm aż taką zrobię :)

Koniecznie odwiedź http://rosalie-jones.blogspot.com/ ;)

Prześlij komentarz